top of page
Процес

Вярваме, че за ​произвеждаш добри продукти, трябва да си фокусиран във всяка една стъпка от процеса - и да я правиш по най-добрия начин.

Ето какво прави продуктите на Ваком МП толкова вкусни и натурални, отношенията с партньорите ни дългосрочни и силни, и производството ни ефекетивно и на най-високо ниво.​​

1.Хората

Над 120 човека работят в производството и офисите ни. Знаем, че хората са един от най-важните елементи за успеха на бизнеса ни, като постоянно се грижим за обучение, мотивация и подкрепа на екипите си. Много от хората работят при нас повече от 20 години. Гордеем се с тях и с факта, че Ваком МП има някои от най-добрите специалисти в сферата, които всеки ден успяват да поддържат високото качество и характерния вкус на продуктите ни. 

2.Качествени суровини

Изкупуваме мляко от подбрани чисти райони около Стара Планина. Млякото се събира от нашите камиони, като работим с над 200 ферми. Вярваме, че качественото мляко е изключително важно за постигане на качествени млечни продукти. Затова не само избираме най-доброто мялко, като хранителни стойности и вкус, но и всеки ден правим лабораторни тестове за антибиотици, добавки и качество. 

3.Опит

През годините сме натрупали много опит в производството на сирене и кашкавал с уникална и същевремнно традиционна рецепта. Следим и полагаме усилия за всяка стъпка от процеса - подготовката на млякото, правенето на сирене и зреенето. Вярваме, че нашето сирене има такъв отличителен вкус, заради селекцията на закваски, саламурата ни и разбира се, процеса на ръчно правене на самото сирене.

4.Технология

В последните 10 години постоянно сме увеличавали машините и технологичните решения в производствената база и администрацията. Днес имаме някой от най-модерните машни за пастьоризация и производство. Имаме 2 лаборатории за изследване на мялко и контрол на качеството на сирене. Интегрираме и многобройни софтуерни решения, които оптимизират процесите и ни правят по-ефективни.

5.Традиция

Следваме българските традиции и националната любов към сиренето и кашкавала. Части от производствения процес, все още се правят на ръка, а рецептите и качеството на мялкото са на най-всиок стандарт за вкус, постоянство и външен вид. Вярваме, че нашите млечни продукти са достойно продължение на българските традиции и балканската култура и вкус..

bottom of page